Waitress The Musical Tour, Exclusive Deals on Waitress Broadway Tickets - leigh-greenwood.com Official Source of Authentic NBA Utah Jazz Tickets - hauntedasheville.com Official Broadway Website for Waitress Tickets - windycityamusements.com

Zwolle

 

zwolleDoor de jaren heen is de nauwe samenwerking met de Geert Groteschool uit Zwolle uitgegroeid tot een heel rijk project project voor zowel leerlingen, leerkrachten als directies.De energie die in dit project gestoken werd, resulteert nu in een brede ‘uitwisseling’ op vele niveaus en vlakken voor zowel leerlingen, leerkrachten, ict-verantwoordelijken, zorgcoördinatoren, directies als beleidsondersteuners.

Met deze uitwisselingen willen we enkele doelstellingen bereiken:

- Uitgebreid kennismaken met de historische hanzesteden Brugge en Zwolle. O.a. door zoektochten in beide steden waarbij kinderen ook zelf een stukje moeten gidsen.
- Verschillen in het ‘ontvangen’ van gasten ervaren, kunnen verwoorden. Zowel informele (in de partnerscholen) als officiële (tijdens de ontvangst op beide stadhuizen)
- Creatief werken rond kunstenaars uit het partnerland
o.a. Brugse letterkapper (Boudens) en papierschepper (‘Piet’), Magritte, Ensor,…
o.a. Nederlanders Mondriaan, Van Gogh,…
- Kennismaken met elkaars onderwijssysteem door het volgen van een ‘gewone’ lesdag in de partnerschool
- Werken rond een gemeenschappelijk thema + info uitwisselen: Tweede Wereldoorlog en Anne Frank

In oktober komen onze Nederlandse vriendjes voor drie dagen naar Brugge. Onze leerlingen gidsen ze rond in de mooiste stad ten zuiden van Zwolle. Ze volgen ook een voormiddag les en werken samen aan enkele creatieve opdrachten.

In april gaan we op tegenbezoek naar Zwolle. We maken van de gelegenheid gebruik om in Amsterdam het Achterhuis en het Nemo te bezoeken. Wij volgen ook een halve dag les in de Geert Groteschool en de Zwolse kinderen leiden ons rond in hun mooie en gezellige stad. We sluiten de driedaagse af met een dagje in de Veluwe waar een fietstocht en een bezoek aan Kröller-Möller niet ontbreekt.

Deze driedaagse is één van de hoogtepunten van de schoolloopbaan.

Ingeblikt ogenblik